plex-media-server-dk
nvidia-shield-experience-upgrade-3.2-dk

Hvad er HDR: SHIELD-teamet sørger for, at du er dækket ind

Af NVIDIA - Wed, Jun 29, 2016

Der er mange, der har stillet spørgsmålet: "Hvad er HDR?" Da NVIDIA SHIELD Android TV er en af de få medieafspillere til streaming, der understøtter denne kommende standard, har vi besluttet os for at forklare lidt mere om den.

Hvad er HDR: SHIELD-teamet sørger for, at du er dækket ind

Sp: HVAD ER HDR?

Kort fortalt er HDR (High Dynamic Range) en ny standard for Ultra HD TV'er med en billedkvalitet, der er meget tættere på den naturlige verden. Med HDR vækkes dit TV virkelig til live med stærkere farver, flere detaljer og klarere billedsprog. Filmmagere kan opretholde meget mere af den oprindelige billedkvalitet og levere det udseende, som de var ude efter. I en enkelt scene kan du eksempelvis nyde solens fulde udstråling uden at gå glip af detaljer i de mørke skygger.

Sp: HVILKEN HDR-STANDARD UNDERSTØTTER SHIELD?

SHIELD understøtter den åbne HDR10-standard, som tillader TV'er at understøtte dobbelt så mange synlige farver – over en milliard! Farverne virker mere pulserende og virkelighedstro, og billedet har færre mærkbare forløb mellem farvenuancer. HDR10 understøtter også meget højere lysstyrkeniveauer (1000 nit) og mere kontrast (over 10.000:1).

Sp: HVILKET HDR-INDHOLD ER TILGÆNGELIGT I DAG?

Netflix er en af de første serviceudbydere, der understøtter HDR-streaming, og SHIELD er den første medieafspiller til streaming, der understøtter Netflix i HDR. Knyt et HDR TV til et Netflix Ultra HD-abonnement, og få glæde af bedre lysstyrke, flere detaljer i mørke scener og et bredere farveområde. "Marco Polo" er i dag tilgængeligt i HDR, og til august 2016 kommer der 100 timers Netflix HDR-indhold. SHIELD understøtter også lokal afspilning af HDR-indhold fra de bedste medieafspillere. Der kommer endda HDR-gaming til sommer 2016 med understøttelse af NVIDIA GameStream.

Sp: HVILKE TV'ER UNDERSTØTTER HDR10?

Mange af de seneste TV'er fra Samsung, Sony og LG understøtter HDR10, der annonceres som "HDR".

Sp: HVORDAN AKTIVERER JEG HDR PÅ MIT TV?

De fleste HDR TV'er har ikke HDR-output aktiveret som standard til HDMI. Hvis du vil aktivere HDR-output fra SHIELD, henvises der til TV-ejerens manual. Her er indstillingerne for nogle af de mest almindelige TV'er:

  • Samsung HDR TV'er: Menu->Picture->Picture Options->HDMI UHD Color->On->Restart (Menu->Billede->Billedindstillinger->HDMI UHD-farve->Til->Genstart)
  • LG HDR TV'er: Home->HDMI->Settings->Advanced->Picture->HDMI ULTRA DEEP COLOR->On->Restart (Start->HDMI->Indstillinger->Avanceret->Billede->HDMI-ULTRADYB FARVE->Til->Genstart)
  • Sony HDR TV'er: Home -> Settings -> External inputs -> HDMI signal format -> HDMI [select the SHIELD input] -> Enhanced mode (Start -> Indstillinger -> Ekstern input -> HDMI-signalformat -> HDMI [vælg SHIELD-input] -> Udvidet tilstand) (TV'et genstarter)

Sp: ER DET NØDVENDIGT, AT MIN MODTAGER UNDERSTØTTER HDR10?

Hvis din modtager er serieforbundet med din SHIELD og dit TV, skal din modtager også understøtte HDMI 2.0a og HDR. Der skal være redegjort for denne egenskab i modtagerens produktmanual.

Sp: HVOR MEGET BÅNDBREDDE HAR JEG BRUG FOR TIL HDR-STREAMING?

Netflix anbefaler 25 megabit pr. sekund for at opnå den bedste ydeevne.

Værsgo! Hvis du er typen, der helt dropper fjernsynssignalet, og som kan lide at være på forkant med tingene, så er SHIELD Android TV med HDR-teknologi noget for dig. Hvis du ikke allerede ejer et NVIDIA SHIELD Android TV, må du straks ud og købe et i dag.